ظرفیت اقتصاد ایران جوابگوی تعدد بانکها و موسسات مالی کنونی نیست
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با اشاره به شکلگیری دولت دوازدهم و کابینه آن گفت: مهمترین مسالهای که در فضای رسانهای و کارشناسی کشور امروز مطرح شده، موضوع انتخاب کابینه دوازدهم است.
شافعی تصریح کرد: در شرایط موجود سخت ترین کار رئیس جمهوری تشکیل کابینهای است که با شایستگی و هماهنگی کامل در راستای برنامهریزی و برای توسعه اقتصاد حرکت کند.
وی ادامه داد: قدرت دولت برای گشودن راههای توسعهای به یگانگی فکری تیم اقتصادی کابینه بستگی دارد تا باکاهش تصدی دولت و به مراتب آن افزایش تواناییهای بخش خصوصی شرایط کار نیز بهبود پیدا کند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره مهمترین درخواستهای اتاق از کابینه دوازدهم گفت: بهبود محیط کسب و کار، کاهش نرخ سود بانکی، عدالت مالیاتی، نظم بخشی به اعتبارات بانکی، کاهش تصدیگریهای دولتی و بالا بردن سهم بخش خصوصی در اقتصاد و اجرای اصل 44 و تاکید بر مبارزه با قاچاق باید از جمله فعالیتهای دولت دوازدهم باشد.
شافعی با اشاره به اینکه دولت دوازدهم باید از سیاستهای عوام پسندانه دوری کند، تاکید کرد: به منظور کنترل هزینههای جاری و هدفمند شدن هزینههای دولت و کابینه، دولت باید از سیاستهای عوام پسندانه و از اعمال طرحهای صنعتی و جراحیهای اقتصادی که بستر آن فراهم نیست کاملا اجتناب کند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین به تکمیل طرحهای نیمه تمام نیز اشاره کرد و گفت: کمک به تکمیل طرحهای نیمه تمام قطعا توسعه اقتصاد را در بر دارد بنابراین دولت میتواند با افزایش سهم بخش خصوصی و برونسپاری طرحهای نیمه تمام به این افراد این طرحها را به سرمنزل مقصود برساند همچنین اولویتبندی طرحها نیز موضوعی است که هیچ گاه نباید فراموش شود.
شافعی درباره اینکه سیاست باید به خدمت اقتصاد بیاید، گفت: شرایط اقتصادی کشور ایجاب میکند که روند تعامل سیاست و اقتصاد، به عکس دورانهای گذشته اعمال شود، یعنی از این پس سیاست باید به خدمت اقتصاد باشد.
وی همچنین به برجام و عدم بهرهمندی اقتصاد از آن نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه رئیس جمهوری و وزرای اقتصادی تاکید کردند که برجام فتحالفتوح نیست اما باید شرایط اقتصادی کشور به گونهای رقم میخورد که با استفاده از فرصتهای پیش آمده عملکرد بهتری را نشان میدادیم، اما به دلیل بیمار بودن اقتصاد ایران و وجود مراکز تصمیمگیر فراوان در فضای نامناسب کسب و کار عملاً بهرهوری را از بنگاههای اقتصادی گرفته شد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از وضعیت صادراتی کشور تصریح کرد: امروز باید ارزیابی کنیم که سهم و قدرت جهانی ما در اقتصاد دنیا کجاست، سهم 35 صدم درصدی کشور در اقتصاد بینالمللی رقم بسیار ناچیزی است چرا که اگر بخش نفت از این قدرالسهم جهانی کسر شود وضعیت به مراتب بدتری عاید کشور میشود که تنها 24 صدم درصد اقتصاد جهانی به ایران اختصاص پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه نگاه ما به نفت یک نگاه ثروت و سرمایهای نیست، گفت: تا چه زمانی میخواهیم به نفت به عنوان یک شاخص و یک هزینه کرد در بودجه کشور نگاه کنیم. نفت یک ثروت و سرمایه است که باید به صندوق توسعه ملی واریز شود تا سهم پروژههای ملی و سرمایه کشور از این بخش تامین شود نه اینکه بخش خصوصی به دنبال بانکها باشد؛ بخش خصوصی در چند سال گذشته هیچ استقبال مثبتی از صندوق توسعه ملی نداشته چرا که تغییر نرخ ارز مانند یک گردابی بوده که خروج از آن به هیچ عنوان آسان نیست.
شافعی همچنین به اقتصاد بانک محور کشور نیز اشاره کرد و گفت: اقتصاد ایران کاملا بانک محور است اما کنترل زیادی بر آن وجود ندارد و بر همین اساس باید بانک مرکزی نظارتهای خود را بر این بانکها بیشتر کند چرا که ظرفیت اقتصاد ایران نیازمند این همه بانک و موسسات نیست چرا که تعدد آنها رقابت ناسالم و خطرناکی را در پیش گرفته و باید بانک مرکزی در راستای ادغام آنها حرکت کند.
انتهای پیام/